Yrityslainat ilman vakuuksia netistä, helpotus vai ansa?

Yksikään suomalainen yrittäjä ei varmasti ole voinut olla huomaamatta niitä tiettyjä mainoksia tyyliin, ”kasvuhaaveita, kassa tyhjänä? Lainaa 10 000 euroa ilman vakuuksia heti…” Näitä pukkaa pienyrittäjien sähköpostit, postiluukut, tekstiviestit, facebookit, silmtä ja korvat täyteen. Mainonta on välillä todella aggressiivista.

Kyseessä on uusi bisnesmuoto, joka on toiminut Suomen markkinoilla vasta muutaman vuoden ja on, kuten arvata saattaa, todella villi. Puhun vakuudettomista yrityslainoista, jotka käytännössä on yksi uusi muoto pikavippibisneksessä. Ala on niin villi, että jos yrität löytää netistä tietoa yrityslainoista, lainavertailuja tai muuten yleistä kartoistusta, et sellaista vielä löydä. Yrityslainat.net on ensimmäinen sivusto, joka on aloittanut koostaa jotenkin näitä uusia vakuudettomia yrityslainoja ja vähitellen avata, mistä tässä hommassa on kyse.

Netistä yrittäjäkin saa lainaa helposti – mutta millä hinnalla?!

Yrityslainat.net sivustolla on reilut 10 vakuudetonta yrityslainaa ja näiden lainatuotteet esittelyssä ja vertailussa. Vertailu on todella hankalaa, sillä jokainen laina on todella erilainen, jokainen hinnoitellaan eri tavalla, ja jokaisesta ilmoitetaan eri määrä tietoja nettisivuilla. Yrityslainoihin ei nimittäin päde kuluttajasuojalain säädöksen lainojen markkinoinnista. Yrityslainoissa ei tarvitse ilmoittaa tarkkaa esimerkkilaskelmaa lainasta eikä todellista vuosikorkoa. Tätä tietoa et löydä käytännössä yhdeltäkään yrityslainasivustolta. Tämä myös siksi, että useimmat yrityslainat myönnetään tapauskohtaisesti, jolloin yrityksen taloustilanne vaikuttaa lainan kustannuksiin.

Vakuudettomia yrityslainoja on käytännössä kolmenlaisia: ihan pieniä pikavippejä, yritysten kulutusluottoja sekä yritysten joukkorahoituksia eli vertaislainoja.Katso Yrityslainat.net sivustolta hyvä artikkeli yritysten rahoitusvaihtoehdoista.

Kuten saatat jo arvata pikavipit ja kulutusluotot ovat kaikkein kalleimpia. Yrityslainat.net on tehnyt esimerkkilaskelmia 10 000 euron yrityslainalla, vuoden maksuajalla, ja laskenut ainakin suuntaa-antavan todellisen vuosikoron yrityslainasivustoilta löytyvillä tiedoilla. Sivusto on myös selvittänyt tietoja tarkemmin puhelimitse jokaisesta lainapaikasta. Vertailua löytyy jonkin verran tästä artikkelista: yrityslainan korko.

Vakuudettomien yrityslainojen korot ja kulut vaihtelivat lainakohtaisesti järkyttävän paljon! Yritysten kulutusluotoissa ja pikavipeissä todellinen vuosikorko oli pääsääntöisesti lähellä 100 prosenttia tai jopa 150%!! Yrittäjän kannattaa todella laskea, onko 10 000 euron laina sen hinnan väärti, se nimittäin tulee usein maksamaan kyseisissä firmoissa jopa 5000 euroa! Näin poskettomia hintoja ottivat esimerkiksi Finlandia Yritysrahoitus, paljon eri medioissa mainostanut Yritysluotto.fi ja Suomen Yrityslaina.

Edullisimmillaan vakuudetonta yrityslainaa sai netistä kuitenkin todella kohtuullisilla hinnoilla, lähes pankin hinnoilla. Edullisimmat lainat irtosivat joukkorahoitusyhtiöiltä, kuten Vauraus Suomi ja Fundu Oy. Näissä lainoissa todellinen vuosikorko jäi usein alle 20 prosentin, vakavaraisin yritys sai Fundu Oy:ltä lainaa jopa 4 prosentilla.

Nämä uudet yrityslainat todella ovat villi länsi. Saa nähdä tuleeko näihin mitään tolkkua lähiaikoina, ja siksi yrittäjien on äärimmäisen tärkeää itse pitää tolkku toiminnassaan! Lainafirmat markkinoivat kaikin keinoin, vedoten tunteisiin ja ennen kaikkea yrittäjän ahtaisiin tilanteisiin. 150% todellista vuosikorkoa repivät yrityslainat eivät ole helpotus vaan ansa yrittäjälle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 + 5 =